En (meget) lille færge

Jeg har længe haft lyst til at bygge en lille færge af den type, der kun kan medbringe ganske få biler. Som ø-rige har Danmark en masse små færgeruter, der betjener alle de små øer i det ganske land. Da vi har mange begrænsninger i SL både i form af prims og i meter, gik jeg efter så lille en færge som muligt. Valget faldt på færgen Venøsund II, der sejler mellem Kleppen og Venø. Hmm – Kleppen og Venø – hvor er det nu lige det er? Der må Googles: Venø ligger i Limfjorden lige nord for Struer, og Klippen er på “fastlandet”: www.venoefaergefart.dk
Her er lidt fakta om færgen.

Grunden til at jeg valgte netop denne færge er, at min gode ven Erik V. Pedersen har bygget færgen i model irl og derfor lå inde med både en tegning og en stribe billeder. Når jeg skal bygge noget fra reallife, så bygger jeg langt mere præcist med en tegning ved hånden.

venosund01.jpg
Her er tegningen uploaded til SL og lagt ud på 22 meter plade og så er det “bare” at bygge færgen ovenpå.

Jeg bruger som regel byggeværktøjet PrimDocker, når jeg bygger men det er ikke velegnet til andet end rette linier og det er ikke det, der er mest af på en færge, så der gik rigtig lang tid med at justere de enkelte prims korrekt ind. Og desværre er det ikke muligt helt at undgå små sprækker her og der men de kan forhåbentligt camoufleres, når der kommer en texture på.

venosund02.jpgEn uge senere set byggeriet sådan ud (og nej, jeg har ikke bygget i en hel uge, der kom en masse andre opgaver i vejen). Skroget, dækket og det meste af overbygningen er på plads og det næste bliver at skabe nogle passende flotte textures af bl.a. vogndæk og teaktrævæggene i PhotoShop.
Fortsættes…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s