RSS-feed i Second Life

RSS-feed er en simpel og meget udbredt måde at sende informationer over nettet på. Rent fysisk består et RSS-feed blot af en tekstbaseret XML-fil, som f.eks. kan vises i en RSS-reader. En anden mulighed er at konvertere filen til en filtype, som Adobes Quicktime kan læse. Quicktime er som bekendt det videoformat, der anvendes i SL.

I kontoret hos TV2 Øst har dette kørt i lang tid således, at man altid har kunnet læse friske nyheder fra dette lokalområde. Løsningen er skruet sammen af Johan Bichel Lindegaard  (aka avatar Sophie Zhu) fra Accident Designs, og Johan har venligst givet mig en kopi af PHP-scriptet.

doctoraspsblog.jpgFørste opgave var at få vist min blog i SL og det gik overraskende nemt – se billedet. En redigeret version af PHP-scriptet blev lagt på min webserver og en prim blev sat op på plankeværket på Torvet. En texture blev lavet i PhotoShop og sat på skiltet. Til sidst var blot at linke fra Media fanebladet til den output fil som PHP-scriptet genererer og voila! min blog i SL. Der er dog to mindre minusser ved denne løsning; der kan kun være et feed pr. parcel og man er nødt til at klikke på movieplayknappen i bunden af skærmen for at få teksten frem. Dette bliver dog oplyst med store bogstaver på forsiden af skiltet. Og så skal Quicktime naturligvis være installeret på brugerens computer.

borsen_rssfeed.jpgNæste opgave var at forsøge med et helt eksternt nyhedsfeed og til det formål valgte jeg et fra Børsen, der på hverdage opdateres mindst en gang i timen. Det var tilsvarende nemt og på billedet ses Doctor Asp i gang med at læse de seneste erhvervsnyheder fra Børsen. Ved et klik på skiltet bliver man i øvrigt sendt til det website, hvorfra feedet stammer.

Scriptet er som nævnt i PHP og det er ikke lige min stærke side, så jeg går på et tidspunkt i gang med at udvikle en tilsvarende løsning i ASP, så jeg har fuld kontrol over bl.a. layoutet.

For at gøre SL mere brugervenligt, er det nødvendigt at kunne integrere langt mere med den omkringliggende verden og her er et lille step i den retning. Virtuelle Verdener slår først for alvor igennem den dag, man som minimum har de samme muligheder som man har på nettet i dag.

One thought on “RSS-feed i Second Life

  1. Fedt at du har fået noget ud scriptet. Jeg tror det er relativt nemt at løse problemet med at man skal trykke play først.

    Prøv at tilføje dette til state_entry()

    llParcelMediaCommandList([PARCEL_MEDIA_COMMAND_URL, “http://example.com/path/to/output.xml” ,PARCEL_MEDIA_COMMAND_LOOP]);

Der er lukket for kommentarer.