Lolland Community Testing Facilities in Second Life

Ovenstående titel er det officielle navn på et stort projekt, hvoraf fase 1 netop er afsluttet. Nogle har måske allerede opdaget de to nye sims, der er dukket op umiddelbart syd for Wonderful Denmark. På disse to sims er placeret en nogenlunde nøjagtig kopi af den virkelige Lolland og det er her, projektet hører hjemme.

bas_launchpad.jpg

Lolland Community Testing Facilities (CTF) er et omfattende reallife projekt på Lolland omfattende en mængde installationer og testanlæg indenfor miljø og energi. Et af projekterne er desuden at profilere Lolland som den førende aktør på dette område frem til klimatopmødet i København til næste år. Og det er her Second Life kommer ind i billedet. Det er ikke alle, der har mulighed for at besøge Lolland reallife, så formålet med dette projekt er at tilbyde det næstbedste, nemlig at besøge Lolland i Second Life.

Fase 1 i Second Life består af tre separate projekter:

bas_brint.jpg

1. Et brintanlæg, der ved hjælp af overskydende elektricitet fra de omkringliggende vindmøller, omdanner vand til brint og ilt med det formål at gemme brinten og senere anvende den til produktion af el og varme.

bas_vestenskov.jpg

2. Et fullscale brintanlæg, der forsyner 5 huse i landsbyen Vestenskov syd for Nakskov med brint produceret af overskydende elektricitet fra vindmøller. I husene opsættes et lille anlæg, der omdanner brinten til elektricitet og varme.

bas_camp.jpg

3. Camp ClimaX, der skal være Lollands udadvendte center for miljø og energi. Kommer bl.a. til at indeholde et auditorium med Europa´s første “Science on a Sphere” – en computeranimeret model af jorden.

Punkt 1 findes allerede i reallife mens punkt 2 og 3 endnu kun er på tegnebrædtet – eller sagt på en anden måde; punkt 2 og 3 findes kun i Second Life.

I tirsdags var jeg til Lolland CTF Launch Pad i Nakskov og præsentere fase 1 i forbindelse med yderligere 3 præsentationer (Lolland CTF i GoogleMaps, olieproduktion fra alger og økonomiske miljømodeller) – som det ses, kom vi langt omkring og de ca. 100 tilhørere heriblandt Lolland Kommunes borgmester Stig Vestergaard fik en spændende eftermiddag.

http://slurl.com/secondlife/Lolland/113/173/22

Læs mere om Lolland CTF på www.lolland-ctf.dk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s