Websider i Second Life

Den 1. marts 2008 skrev jeg på min blog om ”RSS-feed i Second Life”. Det var jeg ret glad for, at jeg endelig havde fået til at virke, for nu kunne jeg vise bl.a. nyheder fra forskellige websites i Second Life.

Glæden var dog kort; ved næste programopdatering havde Linden Lab fiflet med Media-fanebladet under About Land således at man nu ikke længere kunne ”snyde” Quicktime til at afspille en XML-fil som en video.

Til gengæld var der implementeret en ny feature kaldet Web Content og det lød jo ret spændende. Der har længe gået rygter om ”HTML on a prim” dvs. muligheden for at vise HTML-filer på en prim (og på sigt have en komplet webbrowser på en prim).
Web Content er første step i den retning idet man kan indtaste en url (f.eks http://www.wonderfuldenmark.dk) og få vist siden som en texture på en prim. Desværre er det kun et statisk billede, og man kan hverken klikke, scrolle eller noget som helsk andet på siden. Endvidere kan der fortsat kun være et Web Content pr. parcel og man skal stadig trykke Play i moviepanelet (og have Quicktime installeret på sin computer). Så selvom det er et lille skridt i den rigtige retning, så er der stadig lang vej igen før Second Life i brugervenlighed nærmer sig det nuværende internet.

Bloggen paa Torvet
Nu kan det seneste indlæg på min blog læses på plankeværket på Torvet i Wonderful Denmark.
 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s