Second Life seminar på RUC

I går mandag deltog jeg i et seminar på Roskilde Universitets Center med titlen Designing for learning in virtual worlds. Seminariet var en del af det i denne blog tidligere omtalte forskningsprojekt Sense-making strategies and user-driven innovations in virtual worlds.

Første taler var John Lester alias Pathfinder Linden fra Linden Lab, der på humoristisk vis fortalte løst og fast om Second Life og dets brugere. Som eksempel på en smart anvendelse af Second Life viste han The Palomar West Hospital, der åbner i Californien i 2011 men som allerede er bygget i Second Life, for at både patienter og personale kan afprøve og blive fortrolige med det nye hospital.
Ud af ca. 30.000 øer er ca. 1.000 øer forbeholdt undervisning, og over 500 universiteter over hele verden er til stede i Second Life.
En af Johns pointer var, at teater er ikke film, telegraf er ikke telefon og Second Life er ikke et website. Sagt med andre ord, så skal man ikke blot overføre sin viden fra et gammelt medie til et nyt, men i stedet udforske det nye medie og finde nye muligheder for anvendelse.

Denise Doyle, der underviser i digitale medier på universitetet i Wolwerhampton i England, fortalte om et kunstprojekt på øen ”Kriti Island, der er udlagt til forskning i kreativt samarbejde. Hun nævnte blandt andet et af de bedste avatarnavne, jeg er stødt på i Second Life. Prøv at sige følgende navn højt: Chingaling Bling 🙂

Jeremy Hunsinger fra Center for Digital Discourse and Culture på Virginia State University anvender Second Life til undervisningsformål. Hans konklusion var, at den bedste måde at undervise på i Second Life var at uddele byggeopgaver til eleverne. Hvis emnet f.eks. var botanik, så fik eleverne til opgave at bygge så nøjagtig en kopi af en specifik plante som mulig. Gruppearbejde var ligeledes med til at aktivere eleverne idet det satte gang i mange gode diskussioner om emnet.

Terry Beaubois alias Tab Scott har undervist arkitektstuderende på Montana State University i Second Life siden 2005. Terry boede i Californien da han fik jobbet i Montana og havde ikke umiddelbart lyst til at flytte, så meget af undervisningen kom til at foregå i Second Life. Terry kom med adskillige eksempler på, hvordan arkitektstuderende havde tilegnet sig ny viden mange gange hurtigere end ved traditionel undervisning. Et andet eksempel på anvendelse af Second Lige var, at i forbindelse med et forskningsprojekt var der blevet produceret omkring 20 plancher til en udstilling. Disse plancher var ligeledes produceret i Second Life og opsat i en udstilling. Da projektet var slut blev begge udstillinger taget ned og lagt på lager/inventory. Et år senere blev de virkelige plancher ødelagt på grund af vandskade og pludselig var plancherne i Second Life de eneste eksisterende plancher i verden. Pointen var, at Second Life kan bruges som backup/arkiv for materiale fra reallife.

Kim Holmberg fra Department of Information Studies på Åbo Akademi i Finland anvender også Second Life i undervisningen. Han fortalte bl.a. om en spørgeskemaundersøgelse af elever, der var blevet undervist i Second Life, hvor de fleste syntes de havde fået mere ud af undervisningen end ved traditionel undervisning.

Alle ovennævnte talere deltager også i the Association of Internet Researchers konference Internet Research 9.0 – Rethinking Communities, Rethinking Place i København senere i denne uge. Her deltager jeg desvære ikke men har hørt, at en del af præsentationerne vil blive streamet i Second Life. Hvis nogen ved, hvor og hvornår, så vil jeg meget gerne høre om det.

Afslutningsvis kan jeg nævne, at jeg selv er inviteret til at holde foredrag om E-learning i Second Life i starten af december, så dette seminar var også en god anledning til at se på de forskellige taleres præsentationsteknik, der var meget forskellig.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s