Second Life Solution Provider Konference

Tirsdag og torsdag har jeg været til Solution Provider Conference arrangeret af Linden Lab. Formålet var dels at informere om Linden Labs planer fremover og dels at møde andre Solution Providers og skabe nye netværk.
Alle Solution Providers fik tildelt en stand på udstillingsområdet og jeg byggede en miniudgave af Svinninge Station på 8 x 8 meter og opsatte forskellige skilte og plakater i den, der fortalte om virksomheden WonderfulDenmark.dk og de services, vi kan tilbyde. Der er kun adgang til udstillingsområdet for Solution Providers og Linden Lab ansatte, så jeg har sat en kopi af standen op på Torvet i WD.

SPconference1

Oversigt over udstillingsområdet med over 100 stande i ren klondyke stil. Der er stadig nogen, der bruger store roterende prims…
Find WD´s stand. 🙂
 
 

SPconference2

Her er WD´s stand tæt på. Den blev bygget til formålet af forhåndenværende prims fra Svinninge station tilsat lidt gaslygter og emaljeskilte.
 
 

Som en del af tilmeldingsproceduren blev alle Solution Providers bedt om at underskrive en erklæring om tavshedspligt, så det er begrænset hvad jeg kan (og må) fortælle om selve konferencen. Der var over 120 tilmeldte Solution Providers, så vi blev fordelt ud over 6 sims foran en videoskærm, hvorpå der blev streamet både live og båndet.
I løbet af de to dage var der indlæg fra bl.a. den tidligere direktør for Linden Lab Philip Rosedale, den nuværende direktør Mark Kingdom og et antal Linden Lab medarbejdere. Som nævnt kan jeg ikke referere indholdet men dog nævne, at jeg ikke synes der var de helt store nye revolutionerende ting på vej.
Der er ingen tvivl om, at Linden Lab med al magt vil fortsætte med at kæmpe for at bevare det monopol på virtuelle verdener, de næsten har i dag. OpenSim blev f.eks. ikke nævnt med et ord. Virtuelle verdener er inde i en ret stillestående fase i øjeblikket og jeg er ikke i tvivl om, at det store gennembrud, som vi alle går og venter på, først kommer den dag, hvor andre også kan koble servere på, og Linden Lab ikke længere har monopol på salg af land.

SPconference3

De over 100 konferencedeltagere blev fordelt på 6 sims. Der er som bekendt fortsat en defaultgrænse på 40 avatarer pr. sim i Second Life.
 
 

SPconference4

Glenn Linden interviewer Linden Labs direktør Mark Kingdom (til venstre) på baggrund af spørgsmål stillet af tilhørerne (os) under præsentationen.
 
 

SPconference5

Her er Glenn Linden ved at interviewe Tom Linden i form af en grøn frø på en laptop via Second Life fra hans kontor i London og streamet tilbage i Second Life til et publikum placeret rundt omkring i verden. Temmelig syret, hvis man begynder at tænke over det.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s