Machinima seminar

I går var jeg til Machinima seminar på Roskilde Universitetscenter – RUC. Jimmy Hansen – alias Speedmaster Bing, webmaster på www.mirrorworld.dk – gav en introduktion til emnet machinima med bl.a. en sammenligning af fordele og ulemper i forhold til traditionel filmproduktion samt en række eksempler på film i forskellige genrer.

Herefter gik vi online i Second Life og mødtes med animation researcher Britta Pollmüller fra Norwich University College of the Arts. Britta underviser i medier og machinima i Second Life i projektet The Schome Initiative.

Efter frokost fik vi besøg af Hugh Hancock fra England, der er en af pionererne indenfor machinima. Hugh fortalte om de første optagelser i Doom og Quake i midten af halvfemserne frem til 2000, hvor Hugh og nogle venner ville starte et website for udveksling af disse film. Machine og Cinema blev trukket sammen til Machinema, men det lykkedes Hugh at stave navnet forkert, da han bestilte domænenavnet machinima.com og dermed var navnet for dette nye medie en realitet. Vi fik også en gennemgang af machinimaproduktion i gratisprogrammet Moviestorm, hvor en scene fra filmen Bladerunner blev genskabt. Ind imellem var der eksempler på machinimafilm optaget i forskellige virtuelle verdener.

Sidste punkt på en lang dag var opfølgning, spørgsmål og almen diskussion styret af machinimaforsker Lisbeth Frølunde fra RUC.

Til RUC´s Metrotopia Machinima Contest er der indkommet 14 film, så hermed en opfordring til at se de 14 film på YouTube og stemme på din favorit – første præmien er 25.000 Linden Dollars.

One thought on “Machinima seminar

  1. Pingback: Review: Machinima seminar, RUC, Nov. 27th, 2009 – Virtual Worlds Research Project

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s