OpenSimulator

Da Linden Lab i 2007 frigav kildekoden til Second Life klientprogrammet havde de næppe regnet med, at nogen ville forsøge at lave serverdelen, men det var netop, hvad der skete. Flere grupper og enkeltpersoner begyndte at programmere deres egen kopi af Second Life og dem, der er kommet længst, kalder sig OpenSimulator.org.

OpenSim Logo

Selvom der stadig mangler en del funktionalitet, så er OpenSim i dag ved at være et brugbart alternativ til Second Life. Jeg har downloaded og installeret OpenSim på min egen pc og det fungerer glimrende. For at logge på OpenSim serveren anvender jeg Hippo OpenSim vieweren. Som default får man en avatar kaldet Test User samt en sim med en lille ø i midten og så er man på egen hånd derfra.
Jeg gik straks i gang med at bygge rådhuset fra Wonderful Denmark. Alle textures til byggeriet havde jeg i forvejen på min pc, så de blev hurtigt uploaded til OpenSim (eller rettere importeret da det hele foregår på min egen pc). På venstre side af min skærm havde jeg Second Life kørende og på højre side OpenSim, og så var det blot at konstruere og texturere de samme prims fra SL til OS. Der findes et program kaldet Second Inventory, der skulle kunne eksportere objekter fra SL til ens egen harddisk og derfra importere til OS – det må undersøges nærmere på et tidspunkt.

Raadhuset i WD i OS
Rådhuset i Wonderful Denmark – ikke i Second Life men i OpenSim!

Hippo OpenSim vieweren kan også anvendes til at logge på OpenSim gridden kaldet OSGrid og jeg har været rundt og besøge forskellige sims i denne grid. Første stop var et freebie sted, hvor jeg fandt et skin, der med lidt god vilje ligner mit Doctor Asp skin i SL. Når man er på sin egen OpenSim server og ikke er koblet på det fælles grid, så har man kun en række textures i sin inventory dvs. ingen skin, tøj, freebies eller noget som helst andet.

Hippo OpenSim viewer
Hippo OpenSim vieweren ligner i store træk originalen fra Linden Lab.

Her følger en oversigt over mine observationer over fordele og ulemper ved OpenSim indtil videre:

Fordele
Gratis
Ubegrænset antal sims (afhængig af hardwaren)
Kan køre bag en firewall så ingen fremmede avatarer kan logge på
Kan benyttes af børn og unge under 18 år

Ulemper
Næsten ingen brugere i OSGrid
Ingen valuta
Ingen søgefunktion
Ingen voice

Listen vil blive opdateret/rettet efterhånden som jeg får mere erfaring med OpenSim.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s